Duurzaam

Vrijwel al onze producten zijn duurzaam en ontwikkeld voor een lange gebruiksduur. Deze zijn voorzien van een accu of batterij. Deze kunnen een belasting zijn voor het milieu.

Safety Lux is zich bewust hiervan en zet zich in voor het optimaal toepassen van batterij en accu's. Veel producten worden geleverd met een oplaadbare batterij. Hierdoor is er een minimale belasting.

Safety Lux is ook aangesloten bij o.a. Stibat. Safety Lux levert een bijdrage voor iedere batterij die wij op de markt brengen: de zogenoemde beheerbijdrage. Met deze bijdrage bekostigt Stibat het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen. Ook de ontwikkeling van publiekscampagnes wordt uit de beheerbijdrage betaald.

Als een spin in het web zorgt Stibat ervoor dat alle partijen kunnen meewerken aan inzameling van lege batterijen. Bijvoorbeeld met informatie over wet- en regelgeving, een administratieprogramma en een ophaalservice voor afgedankte batterijen. Daarnaast zet Stibat campagnes op om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden.

Met onze duurzame producten en de bijdrage aan Stibat menen wij een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame milieu.