Fire and Rescue Veiligheid voorop, kies de juiste verlichting Bij elke klus staat veiligheid voorop! Altijd de juiste verlichting met betrouwbare
eigenschappen om het werk te verlichten waaronder met Ex ATEX normering.

Fire en Rescue

 

Sinds jaar en dag wordt bij de Nederlandse en Belgische brandweer een zaklamp uit het portfolio van Safety Lux gebruikt. Hierdoor is de zaklamp met een haakse kop niet meer weg te denken uit de bepakkingsuitrusting van de brandweerman. Eén van de belangrijkste voorwaarden van een brandweer zaklamp is dat deze Ex ATEX gecertificeerd moeten zijn.

 

Ex ATEX staat voor Atmosphères Explosives, een ATEX zaklamp wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving. Bij explosieveilige ATEX zaklampen wordt onderscheid gemaakt tussen explosiegevaarlijke zones in gas- of stofexplosie met een ieder zijn eigen zone-indeling.

Video

 

Mobiele verlichting voor brand- en reddingsteams is een onmisbaar gereedschap om hen te helpen bij het uitvoeren van hun taken. Of het nu gaat om het zoeken naar slachtoffers in donkere gebouwen of het inspecteren van brandhaarden, de heldere lichtbundel van een zaklamp is van onschatbare waarde. Brandweerlieden en reddingswerkers maken vaak gebruik van krachtige, duurzame zaklampen die in staat zijn om fel licht te produceren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Deze zaklampen zijn vaak voorzien van speciale functies, zoals waterdichte behuizingen, Ex ATEX goedkeurde lampen.

Galerij

preloader