Natuurmonumenten kiest voor Streamlight

“Zelfs nadat de Streamlight Stinger 10 minuten op 2,5 meter diepte in het Naardermeer lag, werkte deze nog prima, zoals bleek na een incident. De lamp is robuust, duurzaam en goed te onderhouden. Natuurmonumenten kiest voor Streamlight”

Een gesprek met Kelly Meulenkamp, coördinator natuurbeheer, aannemerij, faunabeheer en Naardermeer.

De Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Nederland zet zich in voor het behoud en bescherming van de natuur in Nederland. Ze behouden en ontwikkelen natuurgebieden, zodat planten en dieren een veilige en gezonde leefomgeving hebben. Ze zijn óók tevreden gebruiker van Safety Lux producten, zoals de Streamlight Stinger, Streamlight Dualie en Adalit L-5R ATEX. Coördinator Kelly vertelt over de keuze voor deze lampen en het gebruik hiervan.

Verlichting die werkt in verschillende omstandigheden

Op de dag van een zomerstorm spreken wij Kelly. Het team is die dag druk met omgewaaide bomen en stormschade. Kelly beaamt dat natuurbeheer uitdagend kan zijn en dat goede verlichting hierbij zeker van belang is. Binnen de organisatie bestaat de behoefte aan betrouwbare verlichting, die geschikt is voor gebruik in verschillende omstandigheden. Hij vertelt: “We gebruiken de lampen buiten, maar ook binnen in de werkschuur in de buurt van machines. We zochten lampen die duurzaam, (explosie)veilig, lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden zijn”.

Een collega die eerder bij de politie heeft gewerkt, raadde de lampen van Streamlight en Adalit van Safety Lux aan. De organisatie besloot direct met deze modellen te beginnen. De lampen worden ingezet voor verschillende doeleinden en spelen een belangrijke rol bij het uitvoeren van taken.

“De lampen zijn handzaam en voorzien van een gemakkelijk oplaadsysteem. Bovendien is de klantenservice van Safety Lux erg klantvriendelijk en kunnen we altijd binnenlopen voor ondersteuning.”

De Streamlight lampen spelen een belangrijke rol in het dagelijkse werk van de medewerkers. Ze worden buiten gebruikt bij onderhoudswerkzaamheden, maar ook in de werkschuur. In deze schuur staan tractoren, maar ook materialen en brandstof. De Adalit lamp is (explosie)veilig; een zone 0 veiligheid handlamp. De lamp kan makkelijk bevestigd worden aan bijvoorbeeld voertuigen.

De medewerkers zijn erg tevreden over de Streamlight lampen. Ze zijn stevig en kunnen tegen een stootje. Uiteraard gebeuren er weleens ongelukken, zoals een lamp die valt op het asfalt of zelfs in water. Zo belandde de lamp van Kelly in het Naardermeer. Hij vertelt: “Zelfs nadat de Streamlight Stinger 10 minuten op 2,5 meter diepte in het Naardermeer lag, werkte deze nog prima, zoals bleek na een incident. De lamp is robuust, duurzaam en goed te onderhouden.”

Kelly Meulenkamp raadt de Streamlight lampen aan andere gebruikers aan vanwege de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Hij waardeert het feit dat de lampen eenvoudig in gebruik zijn. Zoals hij zelf zegt: “Ik hou niet van toeters en bellen en er moet zo min mogelijk aan zitten dat kapot kan gaan. De lampen zijn handzaam en voorzien van een gemakkelijk oplaadsysteem. Bovendien is de klantenservice van Safety Lux erg klantvriendelijk en kunnen we altijd binnenlopen voor ondersteuning”.

Praktisch, veilig en functioneel

Kelly vertelt waarom er gekozen is voor de Streamlight lampen en dan in het bijzonder de Dualie en Stinger. De belangrijkste redenen hiervoor zijn veiligheid en functionaliteit. Hij legt uit: “De keuze voor de Dualie met twee lichtbeelden, zowel naar voren als naar beneden, is ingegeven door de behoeften van onze monteur. Deze veelzijdige lamp stelt hem in staat om tijdens het sleutelen in elke hoek te schijnen. De toegevoegde magneet vergemakkelijkt het positioneren van de lamp, waardoor het een handig hulpmiddel is bij diverse taken. We hebben gekozen voor de Stinger vanwege de drie standen; hoog, laag en de aanwezigheid van een flitslamp. Dit laatste is belangrijk voor onze veiligheid, vooral bij het werken op een erf. Deze lamp biedt niet alleen de mogelijkheid om de lichtintensiteit aan te passen aan verschillende situaties, maar de flitsfunctie verhoogt ook de zichtbaarheid. De combinatie van functionaliteit en veiligheid maakt de Stinger een ideale keuze voor onze specifieke behoeften.”