Streamlight lanceert de Stinger Color-Rite

Streamlight, de toonaangevende leverancier van hoogwaardige mobiele verlichtingsoplossingen, introduceert de Stinger® Color-Rite®. Deze oplaadbare LED-zaklamp beschikt over licht met een hoge Coloring Rendering Index (CRI).

Een LED zaklamp met normaal LED-licht wordt vaak gebruikt voor algemene verlichtingstaken. De witte lichtbundel is fel en kan objecten op afstand verlichten. Dit maakt het ideaal voor gebruik buitenshuis, zoals het verlichten van oppervlakten, beveiliging van panden of tijdens het wandelen en vissen. Streamlight zaklampen met wit licht hebben vaak verschillende lichtstanden en kunnen worden aangepast om een brede of smalle bundel te produceren, afhankelijk van de behoefte. In de meeste gevallen is dit meer dan toereikend, in specifieke gevallen is een Color-Rite lamp van toegevoegde waarde.

De toepassing van Color-Rite
Een Streamlight zaklamp met Color-Rite technologie biedt een veelzijdigere verlichtingsoplossing. De Stinger CRI is een oplaadbare zaklamp die een warm, wit 90 CRI LED (3.000K) licht produceert. De Stinger Color-Rite gebruikt een High Color Rendering LED voor verbeterde visualisatie bij weinig licht, waardoor gebruikers het kleurenspectrum kunnen zien zoals in natuurlijk licht. De zachtere, warmere lichtbundel kan helpen om subtiele details te zien bij brand of ongevallen. Het detecteert sneller sporen en matcht kleuren in auto- en industriële toepassingen sneller.

Color-Rite is een uitstekende verlichtingskeuze voor militairen, eerstehulpverleners, technici, outdoor die bij het uitvoeren van taken onder verduisterde omstandigheden die exacte aandacht voor detail vereisen. Of het nu gaat om het zoeken naar sporenbewijs, het onderzoeken van brand- of ongevalslocaties, of het werken in nauwe, donkere ruimtes, het voorkomt kleur ‘washout’ terwijl het ook ultra-helder licht geeft.

De nieuwe Stinger Color-Rite is voorzien van een diepe parabolische reflector die een geconcentreerde bundel produceert met een optimale perifere verlichting. Hij biedt drie variabele verlichtingsstanden plus een stroboscoop: De brandduur varieert van vijf uur op de lage stand tot 1,5 uur op de hoge stand, waarbij de stroboscoopstand drie uur continu brandt.

Aangedreven door een hoogwaardige NiMH Stinger batterij waarmee de Stinger Color-Rite tot wel 1.000 keer op te laden is. De nieuwste stinger is op te laden in bestaande Stinger laders. De Stinger Color-Rite is gemaakt van machinaal bewerkt aluminium dat is geanodiseerd tegen corrosie, en is voorzien van een onbreekbare polycarbonaat lens met een krasbestendige coating. De multifunctionele, gemakkelijk toegankelijke drukknopschakelaar is ontworpen voor een extreem lange levensduur. Het heeft ook een anti-slip, rubberen comfort grip en een anti-rol rubberen ring.

Meer weten over de lamp Stinger Color-Rite zaklamp, neem contact op met Safety Lux.preloader