Streamlight Survivor: Een onmisbare metgezel brandweer

In een wereld waarin brandweermensen dagelijks worden geconfronteerd met levensbedreigende situaties, is de juiste uitrusting van cruciaal belang. Licht is hierbij een gewaardeerd hulpmiddel om de stroming van rook waar te nemen. We spraken met Patrick Wennekes, salesmanager en docent bij CFBT-NL, om meer te weten te komen over zijn ervaring met de Streamlight Survivor.

De Streamlight Survivor geeft informatie over de rook en de vuurhaard

CFBT biedt trainingen en opleiding aan brandweer in Nederland. Patrick vertelt ons over de kennismaking met Streamlight Survivor: ‘We kwamen de lamp op het spoor via de leverancier van brandweermateriaal. Eerder gebruikten we staaflantaarns van een ander merk. Deze verspreiden prima licht, maar hebben een beperkte functionaliteit. De Streamlight Survivor geeft informatie over de rook en dus de vuurhaard’.

De Streamlight Survivor bleek al snel een onmisbare metgezel te zijn in veeleisende omgevingen. Patrick vertelt: ‘We gebruiken de lamp bij binnenbrand bestrijding tijdens trainingen om stroming van rook waar te kunnen nemen. De Streamlight Survivor is robuust en bestand tegen ruwe behandeling en dat is precies wat je nodig hebt in een beroep waarbij apparatuur vaak wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden’.

Patrick legt uit dat de lamp intensief wordt gebruikt tijdens de trainingen, in een container waarin de temperaturen tot het uiterste stijgen. Toch blijft hij betrouwbaar branden. Opvallend is dat de lamp in tegenstelling tot de meeste gele lampen rood is, wat volgens Patrick betekent dat hij er minder snel smoezelig uitziet en beter bestand is tegen verkleuring.

De Streamlight Survivor presteert goed in moeilijke omstandigheden

Wat maakt de Streamlight Survivor nog meer bijzonder? Patrick wijst op de handzaamheid: ‘De lamp is handig compact, heeft een sterke baterij die lang meegaat na een laadsessie. Ook is hij gemakkelijk te reinigen – een belangrijk aspect gezien de intensieve gebruiksvoorwaarden’.

Het is duidelijk dat de Streamlight Survivor uitblinkt in het donker en onder zware omstandigheden. De Streamlight Survivor is duidelijk meer dan alleen een lamp; het is een werktuig van de brandweerman geworden. En zoals Patrick benadrukt, in een beroep waar kwaliteit van levensbelang is, spreekt het gebruik boekdelen. Ze hebben de Streamlight Survivor zelfs aan andere organisaties aangeraden om uit te proberen. Het is een trouwe metgezel die brandweermensen helpt om zelfs in de meest uitdagende omstandigheden hun werk te doen en levens te redden. Nu ook Survivor X Zone 0/21.preloader