Safety Lux en de Brandweer: al meer dan 35 jaar

Een grote sprong terug in de tijd onthult een langdurige samenwerking tussen veiligheid en vertrouwen voor de Brandweer in Nederland en België met de producten via Safety Lux. De twee voornaamste producten zijn hierbij de Streamlight SL-serie en de Streamlight Survivor, welke gedurende meer dan 35 jaar een essentiële rol spelen bij het ondersteunen van de heldhaftige brandweerlieden die dagelijks hun leven riskeren om anderen te beschermen. Streamlight die in 2023 hun 50-jarig bestaan vierde, vooraanstaande leverancier van krachtige handlampen voor de Fire&Safety-sector.

De kracht van betrouwbaarheid

Het is geen geheim dat de brandweer onder extreme omstandigheden werkt, waarbij elke seconde telt en de betrouwbaarheid van apparatuur van levensbelang is. In situaties met beperkte zichtbaarheid, zoals rookgevulde ruimtes of nachtelijke reddingsoperaties, hebben de producten van het Amerikaanse merk Streamlight altijd een belangrijke rol gehad, en nog steeds.

De Streamlight SL-serie

De Streamlight SL-serie, een vooruitstrevende klassieker, heeft door de jaren heen bewezen dat hij bestand is tegen alle uitdagingen die de brandweer kan tegenkomen. Met zijn duurzame constructie en schokbestendige behuizing en LED staat deze zaklamp symbool voor betrouwbaarheid en topkwaliteit. Daarnaast zorgt de krachtige lichtbundel met een ver lichtbereik voor optimale zichtbaarheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.

Streamlight Survivor: onmisbaar brandweerlamp

De Streamlight Survivor geïntroduceerd in 1989 is al snel gevestigd als ware pionier en wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Deze zaklamp is speciaal ontworpen om aan de eisen van de brandweer te voldoen, met functies zoals een strakke waterdichte constructie en oplaadbare Li-Ion batterijen. De Survivor is niet alleen gericht op prestaties, maar ook op veiligheid, zo geeft de lamp een goede lichtbeeld om informatie te geven over de rook en dus de vuurhaard. Het robuuste ontwerp garandeert een betrouwbare werking in zelfs de zwaarste omstandigheden.

Innovaties voor de toekomst

Als het gaat om het dienen van de beroepsbrandweer, rust Streamlight nooit op zijn lauweren. Het bedrijf zet zich in om voortdurend te innoveren, waarbij ze de behoeften en feedback van brandbestrijders serieus nemen. Hierbij worden de nieuwste technologische ontwikkelingen toegepast om de beste apparatuur te bieden die zonder twijfel een impact maakt. Met ongeëvenaarde ervaring, toewijding en passie blijft Streamlight de norm stellen voor kwaliteit binnen de industrie. Hun voortdurende samenwerking met de brandweer illustreert de volharding om levens te redden en rampen te overwinnen.

Nog steeds, al ruim 35 jaar zijn de producten van Streamlight, geïmporteerd door Safety Lux een legendarische bondgenoot die klaarstaat om de weg te verlichten naar veiligheid, betrouwbaarheid en succesvolle missies.

Neem contact op

Met deze onmisbare LED werklampen van Safety Lux is de professional verzekerd van optimale verlichting tijdens werkzaamheden. Investeer in kwaliteit en kies voor een lamp uit het complete assortiment van Safety Lux. Wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met de product specialisten van Safety Lux. Of maak Online een afspraak.preloader