5 tips om op te letten bij aanschaf van een LED zaklamp

De aanschaf van een LED zaklamp brengt vaak veel vragen met zich mee. Moet ik kiezen voor de hoogste lichtopbrengst, wat voor type batterij moet ik hebben en hoe bepaal ik de duurzaamheid van een product? Om dit wat te vereenvoudigen staan hieronder vijf stappen in het kort uitgelegd.

1) LICHTOPBRENGST
De lichtcapaciteit wordt uitgedrukt in lumen. Lumen is de totale hoeveelheid licht die uit een led komt. Hoe meer lumen een LED zaklamp heeft, hoe meer licht er uit de zaklamp komt. Maar naast deze algemene term heeft de zaklampindustrie heeft zelf een extra aanvullende standaard gecreëerd: de ANSI/ PLATO FL-1 standaard. Er zijn producenten die vaak alleen ‘lumen’ gebruiken zodat ze niet de ANSI-meetprocedure hoeven te volgen. Wilt u voor kwaliteit gaan, kies dan voor een zaklamp met de ANSI/ PLATO FL-1 standaard. Dit is bij de specificaties per product te zien, of op de verpakking. vraag advies aan Safety Lux.

2) SPOT OF FLOOD ZAKLAMP
Heeft u licht nodig om uw werkzaamheden van dichtbij te kunnen verlichten? Kies dan voor een LED zaklamp met een SPOT-lichtbundel, een geconsenteerde spot met een heldere punt. Bij het werken op een grotere afstand biedt een flood handlamp of hoofdlamp als oppervlakte verlichting de uitkomst.

3) BATTERIJTYPE
De twee hoofdcategorieën waarin de zaklampbatterijen worden ondergebracht zijn: oplaadbaar en niet-oplaadbaar. LED Zaklampen zijn tegenwoordig verkrijgbaar met oplaadbare of niet-oplaadbare batterijen. Een niet-oplaadbare batterij is prima voor thuisgebruik en als u maar af en een toe een zaklamp nodig hebt. Het gebruik van wegwerpbatterijen is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk.

Bij een regelmatig gebruik van de LED zaklamp, adviseren wij om gebruik te maken van een zaklamp met oplaadbare batterijen. In veel gevallen zijn deze zaklampen eenvoudig op te laden, bijvoorbeeld in de auto of op kantoor. De laadsystemen van de oplaadbare zaklamp zijn verkrijgbaar in 12V, 230V of 24V. U hoeft dan niet iedere keer de batterijen te vervangen wat na verloop van tijd ook geld zal besparen. Bekijk alle oplaadbare zaklampen van Safety Lux online.

4) DUURZAAMHEID – LANGE LEVENSDUUR DOOR HOOGWAARDIG MATERIAAL
Voor iemand die drie keer per jaar een LED zaklamp nodig heeft zal duurzaamheid van de zaklamp van minder groot belang zijn. Al is het natuurlijk wel vervelend dat als u net een zaklamp nodig hebt, hij niet werkt. Kijk voor uzelf in welke situatie de LED zaklamp gebruikt wordt, is het noodzakelijk dat hij waterdicht is of bijvoorbeeld schokbestendig of is een hoofdlamp een betere oplossing? 

Bij professioneel gebruik is duurzaamheid en een lange levensduur ontzettend belangrijk. Als politieagent, brandweerman, of bijvoorbeeld in de industrie moet een zaklamp ook onder zware omstandigheden te gebruiken zijn. Deze moeten soms ATEX gecertificeerd zijn, door dikke rook kunnen schijnen in het geval van brand. Safety Lux adviseert volledig vrijblijvend over de juiste lamp bij iedere situatie.

5) GEWICHT EN GROTE VAN DE LED ZAKLAMP
Er zijn enorm veel verschillende type zaklampen te verkrijgen in de markt. Groot, klein, licht of zwaar. Het is belangrijk te kijken hoe de zaklamp gebruikt moet worden. Wanneer u de hele dag een lamp bij u moet dragen, dan is het fijner om een lichtere variant te gebruiken.
Bedrijven die zich bezighouden met het regelen van het verkeer kiezen vaak voor een grotere lamp zodat men deze direct kan gebruiken als aanwijslamp met verkeerskegel.

Bent u na het lezen van dit korte stappenplan niet echt wijzer geworden? Neem dan gerust contact op met Safety Lux, wij staan voor u klaar om u te helpen bij de aanschaf van een LED zaklamp!preloader