Keuze lichtbundel Streamlight

De keuze voor de juiste lichtbundel van Streamlight kan een enorm ingewikkelde klus zijn. Het hebben van de juiste zaklamp die aan de verlichtingsbehoeften voldoet is belangrijk. De keuze van de juiste zaklamp hangt af van de toepassing. Streamlight heeft een zeer uitgebreid en compleet assortiment, zo niet de meest complete. Van tactisch tot explosie veilig. Oplaadbaar en niet oplaadbaar. Vrijwel alle zaklampen zijn gemaakt voor de professionele gebruiker zoals brandweer, politie, defensie en industrie. Op deze pagina zullen wij deze verschillende lichtbeelden proberen te verduidelijken om u te helpen bij de keuze voor de juiste lichtbundel van Streamlight. Klik hier voor een: Beam demonstratie.

Ook het verkrijgen van het juiste lichtbeeld is belangrijk. Dat is een van de redenen dat Streamlight drie typen lichtbeeld ontwikkelde. Elk lichtbeeld heeft andere eigenschappen en is bestemt voor andere toepassingen. Elke serie biedt een andere balans van functies en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Streamlight kent de onderstaande lichtbeelden.

  • Traditioneel
  • High Lumen (HL)
  • High Performance High Lumen (HPL)

STREAMLIGHT TRADITION SERIES

Deze lampen van Streamlight zijn ontwikkeld voor algemeen en veelzijdig gebruik. Met het ontwerp is rekening gehouden met het breedste scala aan toepassingen tegen de beste prijs. De lampen zijn ontwikkeld met een optimale balans tussen candela en lumen <blog candela lumen>. De lampen kennen allemaal een stabiele en lange brandduur. Tradition series worden dagelijks gebruikt door verschillende doelgroepen, van industrie tot law enforcement. Enkele voorbeelden van beschikbare producten; PolyStinger LED, Stinger LED, Strion LED, TLR-1 en TLR-2.

DE HIGHLUMEN SERIE VAN STREAMLIGHT

De lampen uit deze serie geven een maximale lichtoutput (hoge lumenbundel) met een ontzettend helder en krachtige lichtbeeld en biedt een goed candela-niveau. Deze zaklampen zijn ideaal geschikt voor kleinere gebieden waar veel licht nodig is, maar geen uitzonderlijk ver bereik. De lampen worden gebruikt om donkere locaties te doorzoeken zoals een steegje of een groot industrieterrein door handhavers voor het doorzoeken van een voertuig. De lamp biedt veel licht, maar is compact van formaat. Enkele voorbeelden van de HL zijn de series Stinger LED HL, Strion LED HL, TLR-1 HL, TLR-2 HL en de ProTac HL.

STREAMLIGHT’S HIGH PERFORMANCE HIGH LUMEN (HPL) SERIES

Een lamp met een HPL kenmerk is een goede keuze wanneer er een ver lichtbereik en optimale straalafstand vereist wordt. De zaklampen in deze series beschikken over een enorm ver lichtbereik, soms wel tot een afstand van 450 meter. De lamp wordt veel toegepast bij zoek- en reddingsoperaties en andere taken waarbij een verlichtbereik vereist is. Voorbeelden van series zijn de Stinger LED HPL, Strion LED HPL.

STREAMLIGHT UV-LAMPEN

Naast de gewone zaklampen heeft Streamlight ook een ruim aanbod in Ultraviolet zaklampen. Dit zijn essentiƫle instrumenten in de strijd tegen fraude en vervalsing. Met deze krachtige betrouwbare UV-lampen is in een oogopslag te zien of documenten of geld vervalst is. Door de verborgen inkt in documenten, die met het blote oog niet waarneembaar is, kan met UV-licht dit waarneembaar gemaakt worden. Voorbeelden van Streamlight UV-lampen Stylus UV LED en Stylus Pro USB UV. Er wordt bij UV onderscheid gemaakt tussen UV 365 en 395, lees in deze blog het verschil hiertussen.